Het doel van onze vereniging is het bevorderen van scheepsmodelbouw in de ruimste zin van het woord. Kort samengevat kunnen wij stellen dat wij ons bezighouden met het geven van voorlichting en hulp bij de bouw, bij de aankoop van een model of besturingsapparatuur, het beschikbaar stellen van tekeningen en lectuur op het gebied van scheepsmodelbouw, het organiseren van "maritieme" filmavonden en/of lezingen. Natuurlijk biedt de ZMC de gelegenheid om in clubverband te bouwen of gemeenschappelijk te varen.

Bovenstaande doel is natuurlijk een beetje formeel weergegeven. In de praktijk zijn we een groep gezellige modelbouwers die graag samen bouwen en of varen. Natuurlijk is er altijd tijd voor een stukje gezelligheid en (op zijn Brabants) geouwehoer. 

Maar ook voor andere vormen van modelbouw is inmiddels plaatsgemaakt: molenbouw, boerenkarren, helicopter vliegen en zelfs poppenhuizen hebben hun weg naar de ZMC gevonden.

De doelgroep is voor alle modelbouwers uit de regio West Brabant, ruw weg vanaf Breda tot Ossendrecht en Klundert tot Tholen.

Het bestuur bestaat uit:

Voorzitter: Rob Vinkestein
Secretaris: Rene Moerland
Penningmeester: Ko Priem
Vice secretaris: Patrick Franken

Ondersteuning:

Website: Jan Veraart